Skip to content

De enige gespecialiseerd aankoopmakelaar in deze regio

Waar de meeste makelaars verschillende rollen innemen, heeft JAAM een duidelijke keuze gemaakt. Wij hebben ons gespecialiseerd in aankoopbegeleiding voor kopers. We hebben ruim 20 jaar ervaring in de woningmakelaardij. We beschikken niet alleen over makelaarsvaardigheden, zoals bijvoorbeeld onderhandelen, maar weten een woning ook op waarde te schatten. Je betaalt dus nooit teveel.

JAAM behartigt alleen jouw belang

Wij hebben geen woningen in verkoop. JAAM is gespecialiseerd aankoopmakelaar. Daarom hoeven wij nooit aan het belang van verkopen te denken. Iets waarmee aankoopmakelaars die ook verkopend makelaar zijn soms wel rekening houden. Hierdoor zijn wij wel volledig onafhankelijk. Dit alles in het belang van jou als koper.

Altijd als eerst het nieuwste woningaanbod

JAAM bekijkt de woningmarkt breder dan alleen de woningen die te koop staan op Funda. Omdat we geen woningen verkopen en dus geen concurrent zijn voor verkopend makelaars, krijgen wij van alle makelaars als eerste te zien en te horen welke woningen er binnenkort in verkoop komen.

Maar, we gaan verder. Op basis van jouw zoekprofiel bepalen we waar geschikte woningen staan. En of ze nou te koop staan of niet, wij zorgen ervoor dat er woningaanbod beschikbaar komt wat voor jou interessant kan zijn.

Maak kennis met JAAM!

Bel of stuur een WhatsApp bericht naar 06 34 44 99 58 of per mail [email protected].. We zijn 7 dagen per week bereikbaar.

Het kan in de huidige woningmarkt nodig zijn om snel te handelen. Wacht daarom niet en neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Ja, een aankoopmakelaar is niet verplicht. Echter is het in de huidige woningmarkt wel verstandig om direct een aankoopmakelaar in te schakelen, omdat het anders te laat kan zijn. De aankoopmakelaar neemt dan contact op met de verkopende partij om het vervolgtraject te bespreken. De verkopende partij zal jou als kandidaat-koper serieuzer nemen wanneer je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld.

Iedereen kan een huis kopen. Vergelijk het maar met voetballen. Iedereen kan het. Toch zal jij het als amateur waarschijnlijk afleggen tegen een prof. Zo is het ook bij het kopen van een huis. De verkopend makelaar is de prof. Jij de amateur. Hoe vaak heb jij al een woning gekocht of verkocht? Wij al meer dan 2000 keer. Daardoor levert het jou altijd meer op dan het kost.

Deskundigheid, ervaring en marktkennis maken dat JAAM duizenden euro’s voor jou kan besparen. De kosten van een aankoopmakelaar verdien je altijd terug met:

 • Een objectief beeld van de aan te kopen woning;
 • Belangrijke informatie over de woning, zoals: erfdienstbaarheden, positie van de
  vereniging van eigenaren, bouwkundige staat (is het nodig dat er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd?), check meldingsplicht verkoper etc.;
 • Een strategische onderhandeling: op het juiste moment de (ontbindende)
  voorwaarden, overname roerende zaken, datum van overdracht etc. naar voren brengen;
 • Een lagere koopsom dan jij zelf zou kunnen realiseren;
 • Tijdwinst door het deskundig afhandelen van alle zaken;
 • Advies en voordeel bij de keuze van een hypotheekadviseur, notaris etc. dankzij een uitgebreid partnernetwerk.

Dat is uiteraard afhankelijk van wat er is afgesproken. JAAM rekent een vast bedrag je krijgt dit in rekening gebracht nadat je aankoop onvoorwaardelijk is. Beëindig je onze samenwerking dan brengen we annuleringskosten bij je in rekening.

We willen je objectief kunnen adviseren. Makelaars of financieel adviseurs die aankoopbegeleiding aanbieden zonder kosten in rekening te brengen, hebben als doel dat de aankoop hoe dan ook doorgaat. Niet in jouw belang, maar in hun belang. Ze krijgen tenslotte alleen betaald als de aankoop doorgaat. Zeker bij financieel adviseurs speelt dat een rol. Als de aankoop doorgaat kunnen ze de hypotheek afsluiten. Een soort van slager die zijn eigen vlees keurt.

Ja, dat is zeker mogelijk. In sommige gevallen zal de aankoopmakelaar adviseren om toch samen de woning te gaan bezichtigen. In andere gevallen juist niet. Neem contact op om het te overleggen.

Ja, de kosten van een aankoopmakelaar kun je meefinancieren. Uiteraard moet de hoogte van de hypotheek dit wel toelaten. In sommige gevallen zijn de kosten (gedeeltelijk) fiscaal aftrekbaar, maar is niet verplicht. Echter is het in de huidige woningmarkt wel verstandig om direct een aankoopmakelaar in te schakelen, omdat het anders te laat kan zijn. De aankoopmakelaar neemt dan contact op met de verkopende partij om het vervolgtraject te bespreken. De verkopende partij zal jou als kandidaat-koper serieuzer nemen wanneer je een aankoopmakelaar hebt ingeschakeld.

Gedeeltelijk. De kosten voor een aankoopmakelaar zijn in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar. De kosten voor een taxatierapport dat nodig is voor het verkrijgen van de (uiteindelijke) hypotheek zijn altijd aftrekbaar. Tevens zijn fiscaal aftrekbaar:

 • Advies- en afsluitkosten hypotheek;
 • Notariskosten en kadastrale rechten voor de hypotheekakte;
 • Kosten voor aanvraag NHG;
 • Kosten van een nieuwbouw-/verbouwingsdepot (onder voorwaarden);
 • Bij een nieuwbouwwoning: bouwrente over de periode na ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst.

Jazeker! Juist dan zouden we bijna willen zeggen. Het komt in de huidige woningmarkt steeds meer voor dat een particulier zelf zijn woning (onderhands) te koop aanbied. Tot zo ver niets aan de hand, maar dan? Voor jou als koper ligt daar een voordeel wanneer jij je wel laat bijstaan door een professional. Wij kunnen in zo’n situatie vaak mooie resultaten boeken, omdat we te maken hebben met een verkopende partij die emotioneel bij de woning betrokken is. Door daar op de juiste manier mee om te gaan, valt er vaak meer te bereiken dan wanneer een verkopend makelaar de onderhandeling voert.

JAAM biedt zelf geen hypotheken aan. Wel kennen we de beste aanbieders in de markt. We adviseren je bij welke hypotheekadviseurs je wel en niet moet zijn. Ook tijdens het hele traject van de hypotheekaanvraag kun je rekenen op onze hulp. Als je het op prijs stelt gaan we ook met je mee naar het hypotheek adviesgesprek.

Als de koop tot stand is gekomen blijft JAAM jou persoonlijk adviseren. Je kunt rekenen op een breed partnernetwerk van lokale partijen die jou graag van dienst zijn. Denk hierbij aan aannemers, architecten, bouwkundig adviesbureaus, schilders, stukadoors, hoveniers etc..

We selecteren de beste notaris en geven je advies in wat je verder nog dient te regelen bij de notaris. Op de datum van overdracht regelt JAAM dat er een eindinspectie is van de aangekochte woning. Komen er tijdens de eindinspectie bijzonderheden naar voren, dan ondernemen wij actie voordat de akte wordt getekend bij de notaris.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Gratis aankoopscan

JAAM wil jou graag helpen. Heb jij een woning op het oog, maar twijfel je of het wel haalbaar is? Vraag het ons! Je krijgt gratis advies met betrekking tot jouw kansen. Als extra ontvang je aankooptips, specifiek voor de woning die jij op het oog hebt.